Om Optionsbloggen

Välkommen till Optionsbloggen

Tanken med denna blogg är att upplysa om aktiederivat (optioner och terminer allra främst) och dess natur med det enkla syftet att bidra med en del kunskap på vägen. Anledningen till att starta denna blogg är helt enkelt följden av en upprepad efterfrågan jag fått från deltagare på kurser och seminarier jag håller ute i landet i ämnet.

I den dagliga handeln på aktiemarknaden är det många faktorer som spelar in för att den enskilde Tradern skall lyckas. Till exempel förståelsen i hur de största drakarna agerar, eller hur de gör för att försvara sina vinster eller optimerar sina positioner för att begränsa förluster. Hur fungerar derivat och vad händer exempelvis på slutdagen? Och hur det påverkar marknaden? Och till sist men inte minst – Hur påverkar det Dig som aktiehandlare?

Att skilja det praktiska från det teoretiska i finansvärlden är av vital del, och något som många missar på vägen när de utbildar i ”hur det fungerar” i aktiemarknaden. Det är därför förmodligen nödvändigt att ha suttit själv bakom skärmarna, allra helst under en längre tid för att ha sett olika scenarion i marknaden, för att kunna förklara hur det faktiskt ligger till och fungerar – på riktigt.

Detta gäller inte minst derivathandeln, som idag är omfattande och en vital del hos många professionella aktörer för att de ska kunna leverera en fullgod avkastning. Men att ge sig in i handeln med exempelvis aktieoptioner utan rätt kunskap är som att försöka flyga ett flygplan utan att vara pilot. Samma naturlag gäller, kunskap är nödvändig. Dock är den numera mycket enkel att tillgå.

Vill du lära dig mer om derivat, titta då in på www.enspiri.se för att läsa mer om de praktiskt inriktade kurser som finns till förfogande.

Till sist en liten reservation, bloggen kan också få en del inslag som inte direkt – eller alls – rör finansmarknaden eller aktiederivat. Jag hoppas dock att de inslagen likväl ska ge något av mervärde när de väl dyker upp.

Kommentera gärna mina inslag med egna åsikter, frågor eller andra kommentarer – men glöm inte skriva ditt riktiga namn som avsändare. Skicka gärna även en länk till din egen blogg eller hemsida om du har någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: